Uvjeti: DRUŠTVO ZA DIGITALIZACIJU TRADICIJSKE KULTURNE BAŠTINE , u daljem tekstu "DTKB", vlasnik je ove internetske stranice i, osim ako nije drugačije naznačeno, cijelog njenog sadržaja.

Posjećivanjem i korištenjem ove internetske stranice dajete suglasnost za uvjete objašnjene u daljem tekstu. DTKB može u svakom trenutku i prema svojoj procjeni izmijeniti date uvjete. Zato vam DTKB preporučuje da ih redovno provjeravate.

Ovi uvjeti su posljednji put promijenjeni 30. 01. 2012.

Ako su neki od tih uvjeta nevažeći ili ništavni, to nikako neće uticati na pravosnažnost i primjenjivost preostalih uvjeta niti će ih ugroziti.

Korištenje

Sadržaj ove internetske stranice se smije koristiti samo za lično informiranje. To znači da možete pregledavati, kopirati, tiskati i distribuirati sve dokumente koje DTKB objavljuje ovdje, pod uvjetom da to ne radite u komercijalne svrhe, da izvor dokumentacije upućuje na DTKB i da su zadržana sva autorska prava, kao i druga vlasnička prava iz sadržaja.

Nikakav sadržaj sa ove internetske stranice se ne smije mijenjati, prenositi, reprodukovati, objavljivati, licencirati, prebacivati ili prodavati bez prethodne pismene saglasnosti DTKB.

Zaštitni znaci i autorsko pravo

Svi zaštitni znaci, robne marke, logotipi, tekstovi, slike i programska oprema na ovoj internetskoj stranici, osim ako nije drugačije naznačeno, vlasništvo su DTKB ili njenih podružnica i zaštićeni su Zakonima o intelektualnom vlasništvu.

Zabranjuje se svako korištenje robnih marki, logotipa, tekstova, slika i programske opreme, osim ako nije dozvoljeno u skladu sa gore navedenim uvjetima.

Neovlaštena upotreba ili distribuiranje bilo kakvog materijala sa ove internetske stranice podliježe građanskim i kaznenim sankcijama prema važećim zakonima. DTKB će u tom slučaju u potpunosti primijeniti Zakon o intelektualnom vlasništvu.

Informacijska politika

Informacije na ovom poslužitelju su "onakve kakve jesu" i bez ikakve garancije, izričite ili podrazumijevane, uključujući, ali bez ograničenja, podrazumijevane garancije o primjerenosti za prodaju, primjerenosti za određenu namjenu ili nekršenju.

DTKB ne garantuje za tačnost i potpunost informacija na ovoj internetskoj stranici.

DTKB se ne obavezuje da će ažurirati informacije ili materijal na ovoj internetskoj stranici. Informacije se mogu u svakom trenutku mijenjati, bez prethodne obavijesti, kao i unositi u nova izdanja ove internetske stranice.

DTKB ni u kojem slučaju nije odgovorna ni za kakvu štetu, neposrednu ili posrednu, kažnjivu, slučajnu, posebnu, posljedičnu ili neku drugu, nastalu uslijed korištenja ili nemogućnosti korištenja ove internetske stranice ili njenog sadržaja ili s tim u vezi, bez obzira na to da li se zasniva na ugovoru, prekršaju, strogoj obavezi ili nečemu drugom, čak i ako je obaviještena o mogućnosti nastanka takve štete.

Druge internetske stranice


Ova internetska stranica može sadržati linkove za internetske stranice u vlasništvu trećih lica. Oni služe praktičnoj upotrebi interneta i DTKB ne preuzima odgovornost za njihov sadržaj, tačnost njihovih podataka i saglasnost o politici privatnosti.

Politika privatnosti

DTKB poštuje privatnost pojedinaca i ne sakuplja lične podatke niti njima upravlja ako ih ti pojedinci ne pošalju dobrovoljno DTKB. Izvijestite nas ako ne želite da sakupljamo vaše podatke.

DTKB poštuje nacionalne zakone o zaštiti podataka koji se primjenjuju za upotrebu i sakupljanje podataka. Vaše ime, e-adresa i poštanski broj mogu biti proslijeđeni trećim licima kako biste dobili odgovor na svoje pitanje. Inače će se vaši lični podaci koristiti samo za praćenje razvoja DTKB.

Izuzev ako nije drugačije gore navedeno, podaci se ne prodaju i ne otkrivaju trećim licima.

Kontakt


Za pitanja u vezi sa uvjetima, a posebno u vezi sa politikom privatnosti, kontaktirajte nas na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

::/introtext::

DTKB na diple.org

Društvo za DTKB (Društvo za digitalizaciju tradicijske kulturne baštine) vodi projekte prikupljanja, obrade, digitalizacija i promoviranje materijala o ENKB (elementi nematerijalne kulturne baštine). Osnovne koncepte aktivnosti Društva za DTKB definira UNESCO konvencija o zaštiti nematerijalne kulturne baštine iz 2003. Društvo za DTKB stavilo je naglasak na festivale folklora jer su to mjesta gdje se redovito pojavljuju baštinici ENKB i prezentiraju iste.

Connect with us