Projekt diple.org objedinjuje više pojedinačnih projekata koji imaju za cilj izgradnju sveobuhvatne multimedijalne baze podataka sa osnovnim podacima za kulturno-umjetničke stvaratelje, radove, događanja i zbirke koji se baziraju na njegovanju, istraživanju i promoviranju tradicijske kulturne baštine Hrvata u BiH. Obrađeni podaci besplatno su dostupni na domeni www.diple.org.
 
Realizaciju projekta diple.org vodi Društvo za DTKB. Projekt se realizira u suradnji s UHAKUD-om u BiH. Realizaciji projekta svoj doprinos dale su i uprave društava, čiji podaci su javno dostupni na domeni www.diple.org, kao i razne institucije u BiH i RH.
Na prikupljanju početnih informacija i izgradnji inicijalne baze podataka značajan  doprinos dali su Miroslav Šilić, Ilija Brkić i Vlado Marić inače redoviti članovi UHAKUD-ovih stručnih kolegija.

Prvu zaokruženu bazu podatka o HKUD-ovima u BiH Društvo za DTKB dovršilo je 2011. i postavilo je na web lokaciji www.diple.org.

Glavni kriterij da se neki kulturno-umjetnički stvaratelj, rad, događanje ili zbirka obuhvati projektom diple.org je da je orijentiran očuvanju, proučavanju i promoviranju tradicijske kulturne baštine Hrvata u BiH, koja je vezana za konkretno zemljopisno područje u BiH, i da to kroz svoje djelovanje i postojanje kontinuirano prezentira.

Svi podaci objavljeni pri realizaciji ovog projekta dobiveni su od samih stvaratelja, organizatora odnosno vlasnika. Društvo za DTKB u ovom projektu ima za cilj prenijeti informacije o aktivnostima na području njegovanja, istraživanja i promoviranja tradicijske kulturne baštine Hrvata u BiH uz što slikovitije opise samih aktivnosti. Društvo za DTKB ne ocjenjuje kvalitetu i izvornost rada i kulturnog izričaja nego jedino  prenosi informaciju da netko nešto radi i opisuje sami rad na način kako ga isključivo vidi  stvaratelj.  

Domena diple.org za ovaj projekt izabrana je kao inspiracija na tradicijske glazbenike koji su koristili  instrument „diple“. Tradicijski glazbeni instrument diple se prodornim i ugodnim zvukom daleko čuo i pronosio vijest da se negdje zaigralo kolo. 

Društvo za DTKB, kao voditelj projekta diple.org, u  svojim drugim projektima obuhvaća i dio aktivnosti vezanih za tradicijsku kulturnu baštinu i drugih naroda iz BiH kao i aktivnosti općenito tradicijskih kulturno-umjetničkih stvaratelja, radova i događanja iz regije.

Sve sugestije, zapažanja, primjedbe kao i nove ideje vezane za digitalizaciju sadržaja koji se odnose na tradicijsku kulturnu baštinu uvijek su dobro došle i mogu se poslati na  kontakt e-mail otvoren za ovaj projekt Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili kontakt e-mail Društva za DTKB Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Connect with us